Bygga hemsida, vilken metod passar bäst?

Att ordna en hemsida behöver inte vara krångligt eller dyrt. Kostnaden beror på hur mycket tid och resurser du vill investera, och hur avancerad hemsida du vill ha. Det kan dock vara en utmaning att navigera bland alla alternativ och metoder. För att göra det enklare att hitta rätt har vi sammanfattat och benat ut tre tydliga metoder för att skaffa hemsida.
säkert webbhotell

Du behöver alltid en domän och webbhotell

Hur du än väljer att bygga din hemsida kommer du behöva en domän och ett webbhotell. Domänen är din hemsidas adress på internet, t.ex. www.dittföretag.se. och webbhotellet lagrar din hemsidas filer och ser till att den är nåbar online.

Erbjudanden om "gratis" hemsidor kan vara lockande men de saknar ofta viktiga funktioner eller är låsta till en specifik domän. Att betala för en domän och webbhotell ger dig en unik domänadress, fullständig kontroll och säkerhet. Det är en investering i din hemsidas framtid som lönar sig i det långa loppet. Med vårt webbhotell kan du vara lita på att din hemsida är säker, har de resurser den behöver och förblir nåbar och fungerande.

Köp domän och webbhotell

Vilken metod passar dig bäst?

Micromat, hämtmat eller lyxrestaurang

Olika metoder för att bygga din hemsida har olika fördelar och nackdelar och det kan vara svårt att avgöra vad som är bäst för din hemsida. Du kan likna de tre vanligaste metoderna med olika matlagningsalternativ för att göra det enklare.

Fundera på:
Hur mycket pengar du vill spendera?
Hur fort behöver du ha din hemsida live?
Vill du bygga själv eller ta in hjälp?
Hur komplex hemsida vill du ha?
Män som diskuterar metoder för hemsidebygge
DIY hemsida
__coins-white 0 - 1000 kr
hemsidekostnad Det får ta den tid det tar...
För dig som har tid och gillar att göra saker själv

Bygg själv med hemsidesbyggare

Du kan skapa en enklare sida själv på några timmar, men det kan även dra ut på tiden. Här är verktygen ofta viktigare än förkunskaper.

Lägger du lite pengar på en intuitiv hemsidebyggare kan det gå snabbt och smidigt, även om det är första gången. Givetvis finns det gränser men de allra flesta hemsidor kräver inte särkilt avancerad funktionalitet. Du kan komma undan med ingen eller låg extra kostnad för själva byggandet och det kan vara väldigt tillfredställande att ha gjort det själv.

Kom igång

DIFM hemsida
__coins-white 10 000 - 17 000 kr
hemsidekostnad Klart inom 4-6 veckor
För dig som inte har tid eller lust att bygga själv men har en begränsad budget

Låt vårt webbteam bygga åt dig

Få en stilren, skräddarsydd webbplats, inom 4-6 veckor till ett överkomligt fast pris. Vi bygger en unik hemsida som matchar ditt varumärke och hjälper dig att sticka ut från mängden.

Vi har ett effektivt experteam redo att sätta igång direkt. Allt vi behöver från dig är dina önskemål. Vårt fokus är att så snabbt som möjligt levera en proffsig hemsida som kan föra din verksamhet framåt.
DIWM hemsida
kostnad för hemsida 15 000 - 200 000 kr
kostnad för hemsida 2- 5 månader
kostnad för hemsida För dig som är villig att betala för avancerad funktionalitet och låta det ta lite längre tid för att få ultimata resultatet

Anlita utvecklare eller webbyrå

Att anlita en webbutvecklare för att bygga din hemsida från grunden ger dig oöverträffad frihet och funktionalitet, men det kostar och kan ta lite tid.

Du kan få en hemsida som exakt matchar dina behov och önskemål, både gällande funktioner men det kan även bli komplext och kräver viss teknisk förståelse för att kunna kommunicera dina önskemål tydligt för att undvika att äta upp värdefull tid.

Fundera på hur du vill kunna uppdatera och utveckla din hemsida på sikt

Kommer du vilja kunna göra mindre uppdateringar själv, när din hemsida är färdig och live?

Att välja en plattform med långsiktighet i åtanke ger dig friheten att självständigt uppdatera och utveckla din hemsida. Populära och användarvänliga plattformar ger dig de verktyg du behöver för att skapa en framgångsrik hemsida som kan växa med ditt företag.

Det finns många plattformar att välja mellan, men vissa är mer populära och välrenommerade än andra. Att välja en etablerad plattform ger dig tillgång till ett större utbud av verktyg, plugins och support.
__homecooked.image
Det finns många omtyckta verktyg för att bygga hemsida själv, WordPress, SitePro, Joomla, både gratis versioner och betalda, tillgängliga med några klick från ditt webbhotell. Du kan inom minuter börja testa och ofta märker du snabbt om verktyget passar dig eller om det är värt att testa något alternativ.

Köp webbhotell

DIFM hemsida
Väljer du att låta vårat team bygga åt dig, har du fortfarande möjlighet att välja vad de bygger i, de flesta väljer WordPress eller WooCommerce. Men vi anpassar oss till dina behov, viktigast att du känner dig trygg i verktyget och enkelt kan uppdatera din hemsida efter leverans. Vi erbjuder även underhållspaket om du vill outsourca framtida uppdateringar till oss.

Köp hemsida

DIWM hemsida
Ofta är utvecklare och webbyråer specialister i ett verktyg, så välj team utefter det. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att uppdatera i plattformen såvida du inte tänker välja en underhållsplan där de fortsatt hjälper dig med framtida hemsideändringar.

Köp webbhotell

Vad våra kunder säger om oss

Vilken metod är bäst för e-handel?

Alla tre metoder passar för e-handel, det är bara en fråga om att välja en hemsidebyggare eller plattform som har e-handelsfunktioner.

Bygger du själv kan du välja exempelvis Opencart eller Prestashop. Även om du delegerar själva bygget av hemsidan kan du välja vilken plattform hemsidan byggs i, hos oss är WooCommerce den mest populära.

Låt oss bygga din webbshop

Vanliga frågor

Kan du inte hitta svaret du letar efter? Kontakta vårt vänliga supportteam!

Kontakta support

Kan man få en hemsida gratis?

Det finns gratis hemsidebyggare, så du kan bygga gratis men sedan krävs en domän och webbhotell för att ha hemsidan nåbar och lagrad online. Oavsätt byggmetod tillkommer alltså en återkommande kostnad alltid finnas med en hemsida, ett webbhotell och en domän.

Du kanske har sett erbjudanden om "gratis" hemsidor. De saknar ofta viktiga funktioner eller är låsta till en specifik domän. Att betala för en domän och webbhotell ger dig en unik domänadress, fullständig kontroll och säkerhet. Det är en investering i din hemsidas framtid som lönar sig i det långa loppet och du kan vara säker att din hemsida har de resurser den behöver och förblir nåbar och fungerande.

Jag vill bygga hemsidan själv, vad behöver jag kunna?

Du behöver inte kunna koda för att bygga en hemsida med en hemsidebyggare. Dessa verktyg är designade för att vara användarvänliga och kräver minimal teknisk förståelse. Hemsidebyggare erbjuder färdiga mallar och moduler som du kan dra och släppa för att skapa din hemsidas layout. Du kan också redigera texter, bilder och färger för att anpassa hemsidan efter dina önskemål.

De finns i både gratis och betalda versioner, det du betalar för är ökad funktionalitet och i vissa fall mer användarvänlighet. De erbjuder dock begränsade anpassningsmöjligheter jämfört med att koda en hemsida från grunden. Om du vill ha fullständig kontroll över hemsidans design och funktionalitet kan det behövas göras i ett mer flexibelt verktyg som WordPress och lära dig lite grunder i kodning i HTML och CSS. För det allra flesta hemsidor vars syfte är att presentera och ge kontaktmöjlighet räcker absolut funktionerna i en vanlig hemsidebyggare.

Hur väljer jag ett domännamn?

Ditt domännamn är din hemsidas adress på internet. Det är därför viktigt att välja ett namn som är relevant för din verksamhet och lätt att komma ihåg. Här är några tips:

Håll det kort och enkelt: Ett långt och komplicerat domännamn är svårt att komma ihåg och skriva.

Använd relevanta sökord: Inkludera relevanta sökord i ditt domännamn så att det blir lättare att hitta din hemsida via sökmotorer.

Gör det unikt: Se till att ditt domännamn inte redan är taget. Du kan enkelt söka om ett domännamn är ledigt i sökfältet på vår hemsida: https://www.svenskadomaner.se/

Hur lång tid tar det att bygga en hemsida?

Hur lång tid det tar att bygga en hemsida beror till stor del på vilken metod du väljer och hur komplex du behöver din webbplats att vara:

Bygg själv med en webbplatsbyggare: Det här alternativet kan slutföras på några timmar för en väldigt enkel hemsida. Mer komplexa hemsidor med extra funktioner kan ta flera veckor eller till och med månader, beroende på din bekvämlighet och webbplatsbyggarens funktioner.

Låt vårt webbteam bygga den åt dig: Med en tydlig plan och innehåll kan vårt team vanligtvis bygga en professionell hemsida inom 4-6 veckor. Nyckeln är vårt intuitiva feedbackverktyg som gör det enkelt att ge specifika direktiv eller bara godkänna en sida så att teamet snabbt kan arbeta vidare med nästa del. Denna process och våra teams erfarenhet garanterar att du snabbt och effektivt kan få en professionell hemsida på plats.

Anlita en utvecklare eller webbbyrå: Denna väg erbjuder mest anpassning men kan ta 2-5 månader beroende på webbplatsens komplexitet, din förmåga att kommunicera dina krav och byråns arbetsbelastning.


Bearbetar...