De 5 bästa WordPress tilläggen som håller din sajt säker!

Idag är 26% av alla världens hemsidor skapade i WordPress (WP). Den populära bloggplattformer stöder alltifrån vanliga bloggar till komplexa företagshemsidor. På grund av dess popularitet och bredd, är det många hackers och spammare som är intresserade av att bryta säkerheten hos WordPress-sajter.

Vi har därför samlat fem tillägg som vi tycker är effektiva i att säkra din hemsida från olika sorters inbrytning, förstöring och hacking. I listan nämner vi, bland annat, tillägg för åtkomstkontroll, innehållsstöldskydd, inloggningssäkerhet, filintegritetsbevakning, e-postskydd, brandväggar och mycket mer.

Nedan följer fem WordPress tillägg som hjälper dig hålla din sajt säker.

Wordfence

Wordfence är ett av WordPress mest populära säkerhetstillägg. Tillägget har laddats ner hela en million gånger och har också det höga betyget 4.9/5.0. Wordfence erbjuder inloggningssäkerhet, IP-blockering, säkerhetsscanning, och WordPress brandvägg och bevakning.

Wordfence funkar på det sättet att det första gör en ytlig scanning för att se om sajten redan är infekterad. Därefter går den på en djupscanning av källkoden och jämför den med WordPress officiella förvar för källa, teman och tillägg.

Tillägget rekommenderas för både proffs såväl som WordPress-nybörjare. Vill du ha fler funktioner, kan du testa tilläggets premium version som inkluderar landsblockering, tvåstegsverifikation, schemalagd scanning m.m.

Ithemes Security

iThemes Security är ett tillägg som påstår sig ha 30+ sätt att säkra din WP-sajt på, samt att den kan skydda den mot attacker. Den stärker användarinformation genom att fixa vanliga sårbarheter och automatiserade attacker.

Tillägget har både en gratis och premium-version och innehåller följande:

 • Tvåstegsverifikation
 • Brute force skydd
 • Bevakar källfiler för ändringar
 • Kundtjänst (för premium-användare)
 • Loggar användaraktiviteter
 • Låser ute användare vid för många inloggningsförsök
 • Visa användarroller och filtillåtelser är lösenordsskyddade

Sucuri Security

Detta tillägg är gratis i WordPress förvar och innehåller bland annat malware scanning, säkerhetsaktivitetsrevision, övervakning av svartlista, effektiv säkerhetshärdning, övervakning av filintegritet och en brandvägg på hemsidan. Det är helt enkelt ett säkerhetspaket som är avsett för att komplettera din säkerhetsställning.

Sucuri tillägget bevakar alla aktiviteter på di hemsida, såsom t.ex. när användare loggar in eller ändrar något på din sajt. Om någon gör intrång, kan man alltså se det i aktivitetsloggorna för att undersöka vad som gått fel.

All In One WP Security & Firewall

All In One WP Security & Firewall är bland de mest populära tilläggen för säkerhet på WordPress. Det är ett väldigt användarvänligt tillägg och rekommenderas därför för de som inte är vana vid att hantera avancerade säkerhetsinställningar. Tillägget skyddar din sajt genom att söka efter sårbarhet och implementerar de senaste teknikerna och säkerhetsåtgärderna.

En av dess mest användbara funktioner är en mätare i din användarpanel som visar en poäng på hur säker din hemsida är. Genom att lägga till flera säkerhetsalternativ, kan du höja din poäng och därmed även säkerhet.

All In One WP Security & Firewall innehåller också en scanner som håller koll på filer och informerar dig om varje förändring i ditt WP system. Det hittar också skadlig kod i din WordPress sajt.

BulletProof Security

Ytterligare ett populärt WordPress tillägg som hjälper dig att säkra din sajt, är BulletProof Security. Detta tillägget erbjuder en en-klickssäkerhetslösning. Det skyddar din hemsida mot RFI, XSS, CRLF, SQL injektion och kodinjektionshackning.

BulletProof Security har en lång rad bra egenskaper och funktioner som skyddar din hemsida, men här är de viktigaste:

 • En enkel en-klicksinstallation
 • Ett register över antalet inloggningsförsök
 • Filbevakning och karantän av uppladdade filer
 • E-postnotiser för en rad olika användaraktiviteter
 • Notiser när misstänksam skadlig aktivitet påverkar din sajt

BulletProof Security finns i både gratis och betalversion, som utöver ovan även erbjuder mer avancerade funktioner för din sajts säkerhet.

Slutsats

Antalet hackattacker ökar stadigt och det blir allt viktigare att skydda din hemsida. Kodar du inte mycket, är någon av tilläggen ovan perfekta för din sajt. De flesta är gratis, säkra och enkla att använda. Tror du att du blivit hackad? Läs mer om hur du kan få reda på det här!

Har du några frågor om ovan tillägg eller vill läsa mer om WordPress? Följ oss gärna på Facebook och lämna dina kommentarer nedan!

2 svar på ”De 5 bästa WordPress tilläggen som håller din sajt säker!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.