Hur använder du bäst vår hemsidesbyggare?

hemsidesbyggare - importera en hemsida

Har du byggt en sajt i vår hemsidesbyggare eller ska du precis påbörja processen?

I den här artikeln förklarar vi vår site builder/hemsidesbyggare lite närmare och kan förhoppningsvis ge er lite nya idéer till era hemsidor!

Vi använder en intuitiv dra och släpp hemsidesbyggare som gör att ni enkelt kan få igång er hemsida på bara några minuter. Ni behöver alltså inte ladda ner något, hitta ny programvara eller dylikt. Ni hittar hemsidesbyggaren i kontrollpanelen och kan därifrån direkt börja designa ert nya projekt och lägga till massa spännande funktioner. Du kan använda vår site builder till enklare hemsidor och e-handlar, medan vi för mer avancerade hemsidor och e-handlar rekommenderar verktygen i 1-klick install för bästa möjliga resultat. Nedan följer användbara funktioner som erbjuds i vår hemsidesbyggare.

Dra & släpp

Du vet alla långa slingor av kod som man kopplar ihop med hemsidesbygge? Glöm dem, glöm förkunskaper och banbrytande idéer. Dra & Släpp funktionen i vår hemsidesbyggare gör alla till webbdesigners. Här väljer du enkelt funktion eller sektion i hemsidesbyggaren och drar den till sin plats på hemsidan och släpper. Det är verkligen så enkelt! Därefter kan du självklart designa om sektionernas utseende enkelt via en toolbar som finns i användargränssnittet. Du kan designa om på många olika sätt i mallarna för att hitta utseendet som passar just din hemsida.

Responsiv design

Du behöver inte oroa dig för att din hemsida inte ser bra ut på mobilen. Våra mallar är responsiva vilket innebär att de ändrar skepnad beroende på vilken sorts skärm de besöks ifrån. På köpet ger du dina besökare en bättre användarupplevelse och kan få bättre ranking hos Google och andra sökmotorer. Det enda du som användare av hemsidesbyggaren egentligen behöver tänka på är att aktivera responsiviteten. Läs mer om det här i vår artikel om varför du bör mobilanpassa. Såhär aktiverar du responsiviteten i vår hemsidesbyggare:

 1. Öppna er hemsidebyggare.
 2. Hitta alternativ för skärmupplösning i det översta fältet. Alla mallar visas med ”Desktop” skärm förvalt.
 3. Klicka på önskad skärmupplösning (wide screen, surfplatta eller telefon).
 4. Ett extra alternativfält (vitt) visas under standardmenyn med default ”off” för responsivitet.
 5. Klicka på fältet för att aktivera den valda responsiva versionen.
 6. Upprepa steg 3-5 för de responsiva versioner ni vill aktivera.

Färdiga mallar

I vår hemsidesbyggare får ni tillgång till 170 fullt responsiva mallar uppdelade efter kategorier. Du kan välja mellan kategorier såsom konst, företag, e-handel, hälsa, media, resor och mycket, mycket mer. Varje mall kommer med en färdig design som du sen helt kan design om enligt ert tycke och samtidigt behålla den ursprungliga mallens utseende. Vidare kan du självklart byta saker som typsnitt, knappar, färgscheman och bakgrundsbilder.

SEO-vänlig

Sökordsoptimering är idag otroligt viktigt och alla hemsidesägare bör veta det ena eller det andra om det för att hemsidan ska kunna prestera som bäst. I vår hemsidesbyggare kan ni lägga till metadata, anpassa URL:er och statistikfunktioner. Utöver detta är våra mallar, som ovannämnt, responsiva och funkar bra på mobilen. Även detta bidrar till SEO-vänligheten.

Multispråk

Internet är globalt och så också många av era hemsidor. Därför kan ni i vår hemsidesbyggare skapa hemsidor på upp till 40 olika språk. Har du en e-handel, kan detta vara värt att hålla i åtanke när du väljer hemsidesbyggare – om du har planer på att expandera, vill säga.

Importera befintlig hemsida till hemsidesbyggaren

Har du en hemsida någon annanstans men vill börja använda Svenska Domäners verktyg? Eller har du hittat en hemsida som du tycker är fin och skulle vilja bygga något liknande? Vi har en importfunktion i vår hemsidesbyggare som importerar element och funktioner från befintliga hemsidor byggda i Site Pro. på ett smidigt och snabbt sätt. Stor eller liten hemsida, det funkar! Testa att importera valfri hemsida byggd i SitePro. här.

Guidas igenom hur ditt valda template har designats från början

När du bläddrar igenom mallarna för att välja vilken som tilltalar just dig, får du möjligheten att titta på hur mallen byggts från grunden. På så sätt kan du hitta inspiration och motiveras till hur du kan bygga om eller bygga vidare på mallen du valt. Vill du se guiden? Hovra över mallen vars guide du vill se, klicka på nedåtpilen bredvid och välj ”See how template was made”.

Skillnad mellan Lite- och Premium-versionen av hemsidesbyggaren

Ingen av våra hemsidesbyggare kräver några som helst förkunskaper och du kan som ”gemene man” bygga en riktigt proffsig, snygg och användarvänlig hemsida.

Hemsidesbyggaren Lite

 • Funkar på alla enheter
 • 66 tillgängliga responsiva mallar
 • Inga sociala insticksmoduler
 • Inga avancerade funktioner (såsom HTML, Adsense, Table)
 • Inga e-handelsfunktioner
 • Rekommenderas för enklare hemsidor såsom personliga hemsidor, portfolio etc.

Hemsidesbyggaren Premium

 • Funkar på alla enheter
 • 170 tillgängliga responsiva mallar
 • Sociala insticksmoduler
 • Alla avancerade funktioner (såsom HTML, Adsense och Table)
 • E-handelslösningar
 • Rekommenderas för medelstora – stora hemsidor, eller hemsidor som kräver många funktioner

Är du intresserad av att använda vår hemsidesbyggare? Vänligen börja med att välja ett webbhotell som passar just dig och dina ändamål här.

Vi hoppas att du har fått lite djupare inblick i hur vår hemsidesbyggare funkar! Har du fortfarande frågor och/eller funderingar, vänligen kontakta oss via vår Facebook-sida, lämna en kommentar nedan eller kontakta vår support!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.