WordPress trendspaning 2018

WordPress trendspaning 2018Vi har nämnt det innan, och vi nämner det igen, WordPress växer så det knakar. Nu tros plattformen användas av ungefär 27,5% av världens största hemsidor.

Alla som är smått intresserade av hemsidor, hemsidesbygge och, framförallt de som har sin hemsida i WordPress, kan gynnas av detta blogginlägg. Vi diskuterar vad som tros hända i WordPress under 2018, om trender, utvecklingar och dess påverkan. Nu kör vi igång!

1. Video headers blir allt vanligare

Video är kung. Jobbar du inom marknadsföring, med webbdesign, annonsör eller utvecklare, vet du att video håller på att ta över.

Redan från version 4.7, har WordPress erbjudit video headers, trots detta är det hittills bara specifika hemsidor som valt att utnyttja denna möjlighet. Under 2018, kommer detta troligtvis att ändras. Många förutspår att headers kommer att bli ”video-first” och video kommer att bli standardformatering för headers. Såsom de sociala nätverken styrs mot video med både live streams och nya video layouts, tros WordPress följa trenden. Kanske kommer de att ta fram teman som bara är videobaserade? Kanske kommer de att kunna integrera live streams från de sociala nätverken? Det blir ett spännande video-år, 2018.

2. Välj designs och teman som är mobilanpassade

Det är ingen hemlighet att gemene man allt oftare vänder sig till mobil, paddor och andra mobila enheter för sitt vardagliga surfande. Trenden ökade extremt under 2017 och 2018 lär bli året då man separerar de som hänger med från de som inte gör det. Dessutom kommer troligtvis Google och liknande sökmotorer att aktivt straffa hemsidor som inte är mobilanpassade och funkar lika bra på mobila enheter som på bärbara eller stationära datorer.

Det finns ingen ursäkt för utvecklare och WordPress administratörer att strunta i den mobila upplevelsen. De som struntar i den globala trenden, kommer inte bara att tappa användare, utan även skada sitt varumärke och, i sin tur, göra det svårare för en comeback.

3. Dra-och-släpp kommer att regera

Vackra och funktionella web designs har blivit tillgängliga för alla genom introduktionen av dra-och-släpp verktyg. Det enda som krävs för att skapa just vackra hemsidor är tid.

Det kommer troligtvis, i 2018, att bli allt lättare att skapa vackra och proffsiga hemsidor genom just ökningen av dra-och-släpp verktyg. Anpassningsmöjligheterna är en otroligt viktig faktor bakom WordPress framgång. Trots detta, är det många nybörjare som tycker att det är svårt att börja använda plattformen och ta del av alla möjligheter. Där kommer dra-och-släpp funktionen in. Den gör det lättare för alla utan utvecklarbakgrund att starta sitt hemsidesbyggande, samt lättare för de som redan påbörjar sin hemsida att anpassa den fritt.

2018 kommer att bringa många nya Internet-användare och så också många nya som vill testa att designa sin egen hemsida. Dra-och-släpp teman kommer därför troligtvis att bli väldigt populära.

4. Du kan inte längre strunta i säkerheten

”Det kommer inte att hända mig” attityden är väldigt vanlig när man talar om cybersäkerhet. Man tror att ens hemsida inte kommer att bli attackerad, kanske för att den är liten eller av andra orsaker, och struntar därför i att ta säkerhetsåtgärder för att skydda hemsidan från potentiella hot.

2017 har visat oss att cyberintrång blir allt vanligare, hos både stora och mycket mindre aktörer online, och att det ovansagda inte stämmer. Tyvärr börjar många bry sig först efter de utsatts för en cyberattack istället för att fokusera på förebyggande åtgärder.

Under 2018 kommer du, som hemsidesägare, inte kunna strunta i säkerheten. Det finns många olika sätt att skydda sin hemsida och det är värt att avsätta lite tid för att installera rätt verktyg som håller den säker. För våra tips, vänligen läs ”De 5 bästa WordPress tilläggen som håller din sajt säker”.

5. WordPress hostar fler e-handelstjänster än någonsin

E-handelsbranschen har vuxit enormt de senaste åren. Den har inte bara revolutionerat sättet folk handlar på, utan också introducerat ett kostnadseffektivt sätt för många mindre företag att ta sig in på en större marknad.

2018 ser ut att bli året då WordPress samarbetar med e-handlar mer än någonsin, med tillägg i fokus. E-handelskonceptet omfamnas av nästintill alla företag som har en produkt eller tjänst att sälja och vill ha en närvaro online. Med andra ord – miljoner av företag runtom i världen.

Även småföretagare som går online tros öka under 2018. WordPress erbjuder en av de bästa plattformarna för detta och fler e-handlar kommer att poppa upp under 2018. Vet du inte vilken e-handelsplattform du ska välja? Kolla igenom vår jämförelse av de 5 största e-handelsplattformarna här!

Vi på Svenska Domäner önskar er ett fantastiskt (och uppkopplat) 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *