Hur skapar man en ”barnsida” (undersida) i WordPress?

skapa en barnsida wordpress

WordPress är ett utmärkt verktyg för både de som har mindre erfarenhet inom hemsidesbygge, men även för de som har erfarenhet! En fördel med WordPress är att man enkelt skapar en hemsidesstruktur som gynnar både sökmotoroptimeringen och användarupplevelsen på din hemsida. I det här blogginlägget, kommer vi att gå igenom hur man enkelt kan skapa en Barnsida (undersida), eller flera, i WordPress.

Vad är en Barnsida i WordPress?

WordPress har två standardiserade inläggstyper som alltid finns när du först skapat ditt WordPress-konto: Sidor och Inlägg.

Inlägg är del av en blogg och visas i omvänd kronologisk ordning. De organiseras vanligtvis genom kategorier och taggar.

Sidor är fristående eller hierarkiskt innehåll som inte är del av din blogg. Exempel på just sidor är ”Om oss”, ”Kontakta oss” etc. Om du väljer att använda hierarkiska Sidor, kan du också skapa undersidor till varje sida genom att använda Barnsidor och Föräldrasidor. Vanligtvis använder sig företagarhemsidor av just denna funktionen för att strukturera sina hemsidor. Detta för att man då kan skapa en hemsida utan att en bloggfunktion. Vill man, däremot, ha en blogg, kan man självklart skapa en genom att ha en sida som heter ”Blogg”, till vilken man kopplar Inlägg.

Om du har för många sidor, kan det vara svårt att strukturera hemsidan. Det är här ”Barnsidorna” kommer in i bilden. Du kan skapa en bredare sida som en ”Förälder”, där Barnsidorna hjälper dig att bättra på både struktur och layout. En Föräldrasida som t.ex. ”Om oss” kan ha barnsidor såsom Anställda, Lediga jobb m.m. Nu tar vi en titt på hur enkelt det är att skapa en Barnsida för att skapa en smidig struktur på din hemsida.

Så skapar du en Barnsida

Du behöver självklart en Föräldrasida för att skapa en Barnsida. Om du redan har skapat en sida som du skulle vilja använda som förälder, så är du redo att sätta igång.

Gå till Pages/Sidor och Add New/Lägg till i din adminpanel för att skapa en ny sida. På höger sida kommer du att se Page Attributes/Sidoattribut där du har en ”Överordnad” rullgardin.

I Överordnad rullgardinen, kommer du att kunna se alla sidor som du har på din hemsida. Standard är satt till ”Utan överordnad”, vilket innebär att sidan inte är kopplad med någon annan. I denna rullgardin väljer du sidan som du vill använda som Förälder till sidan du håller på att skapa. Spara därefter dina ändringar.

För att se dina Barnsidor, gå till Alla Sidor och där kommer du att hitta dem under Föräldrasidorna med – prefix.

Nästa steg är nu att lägga till Barnsidorna i navigeringen som ”undermeny” objekt.

Vi hoppas att denna artikeln hjälpte dig att förstå smidigheten med Föräldra- och Barnsidor i WordPress. Se dem som Huvudsidor och Undersidor, om det är lättare att förstå!

Läs fler av våra WordPress tips & tricks här!

Vi önskar dig lycka till med din hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.