Hur hanterar du SpamExperts karantänrapporter?

Våra företagsanpassade paket - Email PRO och Business, inkluderar en utökad spamfiltreringslösning från SpamExperts.

SpamExperts erbjuder skydd för ditt konto från både inkommande och utgående skräppost, så att du kan njuta av säker e-postleverans samt en spam och virusfri inkorg!

En av fördelarna med Spamexperts är att misstänkta e-postmeddelanden lagras i Spam karantän.

En karantänrapport med alla misstänkta e-postmeddelanden genereras automatiskt en gång i veckan och levereras till din inkorg.

Här är ett exempel på SpamExperts Protection Report.

Användare kan enkelt hantera e-postmeddelandena och markera dem som legitima eller misstänkta genom att använda länkarna i den sista kolumnen i tabellen.

Här är alla tillgängliga alternativ:

Tillåt alternativet kommer att släppa e-postmeddelandet från karantänen och det kommer bara att leverera det till mottagaren.

* Tillåt och Lär alternativet kommer att leverera e-postmeddelandet till mottagaren och lära filtret att det inte är spam i SpamExperts-systemet.

* Vitlista Avsändar och Tillåt alternativet levererar e-postmeddelandet till den avsedda mottagaren och lägger automatiskt till avsändarens e-postadress till avsändarens vitlista.

* Svartlista Avsändare och Ta bort alternativet tar bort e-postmeddelandet och lägger automatiskt till avsändarens e-postadress till Sender Blacklist.

Beroende på dessa åtgärder kommer SpamExpert automatiskt att lära sig vilka meddelanden som är legitima och kommer att släppa igenom dem i framtiden.

Denna artikel har inte blivit rankad ännu.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...