Varför är min IP blockerad för e-posttjänsten?

Blockeringar av IP adresser orsakas oftast av felaktiga lösenord och upprepade misslyckade inloggningsförsök till en brevlåda.

Upprepade misslyckade inloggningsförsök indikerar vanligtvis:

En tredje part försöker att angripa ditt konto.

Som en del av vårt åtagande att tillhandahålla ett säkert webbhotell kommer alla misslyckade inloggningar till ditt e-postkonto, webbplats eller kontrollpanel att loggas och blockeras av vår brandvägg efter 10 felaktiga inloggningsförsök.

En enhet med en extern e-postklient(t.ex. Outlook, telefon, surfplatta) som försöker ansluta till servern med gammalt/felaktigt lösenord

Ett problem som kan uppstå när du, eller en kollega, återställer ett lösenord för en brevlåda men glömmer att uppdatera lösenordet på alla enheter som ansluter till din e-post. Enheten fortsätter att försöka ansluta till servern med det gamla lösenordet och efter flera misslyckade inloggningsförsök kommer din IP-adress att blockeras.

En användare som har glömt sitt lösenord och har manuellt gjort 10 misslyckade inloggningsförsök i rad.

Användare delar ofta en IP-adress på kontoret/hemmet och när upprepade misslyckade försök är registrerade kan det leda till att alla e-postkonton blockeras, inklusive dina kollegors. Det är viktigt att du inte fortsätter försöka ansluta till brevlådan med fel lösenord. Om du gör det kommer IP-adressen att blockeras om och om igen.

Hur låser du upp IP-adressen?

I de flesta fall kommer vårt system automatiskt att avblockera IP-adressen inom de närmaste 30 minuterna. För att systemet automatiskt ska kunna avblockera IP-adressen måste du se till att hitta vilket av ovanstående som orsakar problemet och försök att åtgärda det.

Hur åtgärdar du det?

Den som ansluter till den aktuella brevlådan bör sluta göra det tills du har uppdaterat lösenordet för dem via KontrollpanelenSlå av datorn, mobilen eller surfplattan som försöker ansluta till brevlådan.

När lösenordet har återställts och testats kan du sedan starta upp en enhet i taget och uppdatera lösenordet i inställningarna innan du försöker ansluta igen.

Om du inte kan slutföra detta på egen hand ellr om du är osäker på vad som orsakar blockeringen bör du kontakta supportavdelningen via ett supportärende och ange följande uppgifter:

- din IP adress - du kan se din ip här: https://www.svenskadomaner.se/ip
- ange e-postadressen som orsakar(kan orsaka) problemet.

Vår support hjälper dig att snabbt avblockera IP-adressen och ge dig mer information om det behövs för att loklisera orsaken till blockeringen.

Denna artikel har inte blivit rankad ännu.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...