Hur verifierar jag min Weebly-hemsida i sökmotorer?

Genom att verifiera en hemsida med Google Webmaster Tools får du tillgång till rapporter om hemsidans synlighet i sökresultaten och säkerställer att hemsidan indexeras av Google snabbare och mer regelbundet.

Att skapa ett konto med Webmaster Tools är ett smart sätt att övervaka din sökrankning.

Du hittar Googles verktyg Webmaster Tools här: https://www.google.com/webmasters

 

1. Logga in eller skapa ett konto

Logga in via länken ovan (om du redan har ett Google-konto) eller skapa ett Google-konto (om du inte redan har ett). Du kan logga in med alla Google-konton – t.ex. e-postadress för Gmail eller G Suite (där du använder en egen domän).

 

2. Välj egendomstyp

Det första steget är att välja s k "egendomstyp". Det finns två alternativ:

  • Domän: Använd den här egendomstypen om du äger ditt domännamn. Detta täcker alla varianter av din domän, inklusive underdomäner.
  • Webbadressprefix: Använd den här egendomstypen om din webbplats publiceras på en gratis underdomän, som t.ex.  minhemsida.weebly.com

 

3. Verifiera dig

Därefter måste du verifiera att du äger webbplatsen eller domännamnet i fråga. Denna process skiljer sig beroende på vilken egendomstyp du har valt.

För att verifiera innehavet av en domän måste du skapa en TXT-post i DNS zonen för domänen med det värde som Google tillhandahåller. Om du inte är säker på hur du lägger till en TXT-post i DNS zonen, kontakta vår support så hjälper vi till. Kopiera instruktionerna från Google och skicka dem till support@svensskadomaner.se där du även anger vilken domän TXT-posten ska läggas till för.

Google erbjuder flera metoder för att verifiera innehavet av en Webbadressprefix, men HTML-taggmetoden är den enklaste.

Scrolla ner till avsnittet "Andra verifieringsmetoder" och klicka på HTML-tagg för att expandera panelen. Kopiera metataggen som Google tillhandahåller och klistra in den på hemsidans startsida. Den ska stå i avsnittet <head>, före den första <body>-taggen. Spara och publicera sedan din hemsida.

När du har gjort den första delen av verifieringen går du tillbaka till Google och klickar på Verifiera-knappen för att slutföra processen. Om du stängde ner fönstret kan du gå tillbaka till huvudsidan för Webmaster Tools och använda länken "slutför verifiering" längst ner på sidan.

Tänk på: Om du använder en egen domän, kan du behöva vänta en timme eller två tills ändringen i DNS zonen har propagerat klart innan du slutför verifieringsprocessen.

Om allt är korrekt gjort ser du ett meddelande som ovan. Om det finns något  fel, kontrollera att din hemsida är publicerad och att du har väntat tillräckligt för att DNS zonen ska uppdateras (TXT-post alternativet) och försök sedan klicka på verifiera igen. När du får en bekräftelse på att verifieringen är klar klickar du på ”Go to property” för att öppna Google Search Console.

 

4. Lägg till din webbplatskarta

Nästa steg är att lägga till din webbplatskarta. Klicka på ikonen uppe till vänster för att öppna menyn och klicka sedan på Sitemaps. En webbplatskarta skapas automatiskt för varje hemsida som är skapad med Weebly. Filnamnet för webbplatskartan är alltid sitemap.xml, så skriv in det i fältet "Lägg till en ny webbplatskarta" och klicka på Bekräfta.

 

Klart!

Google Webmaster Tools har många användbara funktioner att leka med efter att du har verifierat hemsidan. Funktionerna kan underlätta för dig att se hur väl din hemsida rankas i sökmotorn. Du behöver inte använda dem (verifieringen av hemsidan är det viktigaste att göra), men de finns där om du vill använda dem. Google har en FAQ som förklarar alla funktioner: 
https://support.google.com/webmasters/answer/1050724?hl=sv

 

Denna artikel har inte blivit rankad ännu.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...