Hur lägger jag till en kalender på min hemsida med Weebly?

Google Kalender är ett enkelt, robust och gratis sätt att lägga till en kalender med händelser på din hemsida. Du hanterar dina händelser direkt via Googles gränssnitt och detaljerna visas automatiskt via den inbäddade kalendern på din hemsida.

 

Logga in eller skapa Google-konto

Om du inte redan har ett Google-konto måste du registrera dig först.

 

Lägg till en kalender

När du har skapat en kalender och lagt till några händelser i den kan du lägga till den på din hemsida. För att komma igång, besök din kalendersida och leta upp kalendern som du vill bädda in på vänster sida. Klicka på ikonen till höger om kalendernamnet och välj Inställningar och delning.

 

Kontrollera inställningar

Du måste se till att din kalender är tillgänglig för allmänheten om du vill att alla ska kunna se händelser. Klicka på åtkomstbehörigheter till vänster, kryssa i rutan Gör kalendern publik och välj Se alla händelsedetaljer från menyn.

 

Integrera kalender 

Därefter visas koden som ska användas på din hemsida. Klicka på Integrera kalender. Du kan använda koden som den är genom att kopiera texten i fältet inbäddad kod, eller klicka på anpassa-knappen för att ändra färg och välja vilken information som ska visas.

 

Formatera kalender

Det finns ett antal alternativ här som kommer att ändra hur kalendern ser ut på din hemsida. Du kan också välja att visa andra kalendrar du kan ha lagt till genom att välja dem i listan nedan. Aktivera eller inaktivera alternativen för att se en förhandsgranskning och klicka på Uppdatera HTML när du är nöjd med utseendet. Kopiera koden i rutan ovan och gå tillbaka till Weebly-redigeraren.

Dra elementet Inbäddningskod vart du vill att kalendern ska visas på din sida, klicka på Redigera anpassad HTML och klistra in koden du fick i det sista steget.

När du är redo, publicera din hemsida så att besökarna kan se din kalender.

 

Denna artikel har inte blivit rankad ännu.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...