Kan jag överlåta ett domännamn till någon annan?

Överlåtelse av domännamn till annan innehavare var en kostnadsfri administration för alla domäner registrerade fram till November 2016.

För Premium domäner genomförs överlåtelsen fortsatt kostnadsfritt, för Billiga domäner debiteras däremot en avgift vid överlåtelse enligt följande prislista.

 1. Innan en överlåtelse av innehavet kan genomföras hos Svenska Domäner behöver alla obetalda aviseringar/fakturor relaterade till domänen vara betalda av registrerad innehavare.
 2. För att överlåta ett domännamn till annan person/bolag behöver ni använda blanketten ni finner här:
  Ladda ner överlåtelseblankett.
 3. Observera att blanketten måste undertecknas av båda parter och att en kopia på ID-handling för båda parter ska bifogas med blanketten för att en överlåtelse ska kunna genomföras.
 4. Posta därefter handlingarna i orginal till följande adress:
  Svenska Domäner
  Armaturvägen 3 C
  136 50 Haninge
 5. Alternativt, skanna handlingarna och bifoga dem i ett mejl till support@svenskadomaner.se
 6. Om en överlåtelse avser en Billig domän, kommer Svenska Domäner att skapa en avisering avseende administrationsavgift för upp till 5 Billiga domäner enligt prislistan och notifiera innehavaren om detta per e-post.
 7. Efter genomförd betalning, slutförs överlåtelsen till annan innehavare.
 8. Om en överlåtelse avser en Premium domän, genomförs överlåtelsen vid mottagandet av korrekt ifylld ansökan med bifogade kopior på ID-handling för båda parter, utan administrationsavgift.

72% tycker att artikeln var hjälpsam.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...