Varför kan jag inte betala med Faktura?

I följande fall godkänner vi inte faktura som betalningsmetod.

Bosatt utomlands

Vi fakturerar inte kunder bosatta utanför Sverige. Om du är bosatt utanför Sverige kommer betalningsmetoden faktura inte att vara tillgängligt vid beställning.

I vår kontroll av angivna kunduppgifter ingår kontroll av kundadressen. Om du har ett svenskt företag med utländsk adress registrerad kommer du inte kunna välja fakturabetalning.

Privatkunder

Fakturabetalning är endast tillgängligt för privatkunder om det beställda abonnemanget avser perioden 1 år eller längre.

Om du är privatkund som beställer ett abonnemang med månadsbetalning kommer faktura inte att vara tillgängligt som betalningsmetod vid beställningen. Detta för att undvika vanliga problem förknippade med månadsbetalningar av små belopp.

Betalningsanmärkning

Innan vi skapar en faktura för ett företag, gör vi en kreditupplysning, fakturabetalningar godkänns inte vid registrerade betalningsanmärkningar.

För privatkunder, görs generellt inte en kreditupplysning förutom i undantagsfall, exempelvis om fakturabeloppet är högt. I sådana fall kan det hända att vi inte tillåter fakturabetalning om kunden inte har registrerad inkomst eller liknande.

Observera att vi enligt avtalsvillkoren  har rätt att göra en kreditupplysning.

Betalningshistorik hos Svenska Domäner

Innan vi genererar en faktura, genomför vi även en kontroll av eventuell betalningshistorik hos Svenska Domäner.

Om du tidigare har fått betalningspåminnelser från oss eller om du har obetalda fakturor, kan det resultera i att du ej blir godkänd för vidare fakturering.

Testperiod

Vi erbjuder endast kortbetalning för aktivering av våra Trial-tjänster (testperioder) för nya kunder. I dessa fall dras inga pengar då vi erbjuder kostnadsfritt test av tjänsten i 30 dagar. Kortregistreringen  görs endast för verifiera att kunden inte är en robot.

Vad menas med ”ej godkänd”?

Detta innebär att vi kommer att ändra betalningsmetod för alla era registrerade abonnemang till kort.

Du kommer inte att kunna välja faktura som betalningsmetod för nya beställningar eller ändra betalningsmetod för en avisering till faktura, Funktionsgaranti inaktiveras och du endast betala med kort.

85% tycker att artikeln var hjälpsam.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...