Vad händer om jag inte betalar för mitt abonnemang?

Om ni inte betalar för ert abonnemang, kommer inga framtida förnyelseaviseringar genereras efter domänen förfallit. Status för abonnemanget ändras till Uppsagd.

När ett domänabonnemang är inaktiverat är det inte längre tillgängligt för användning men det. har ännu inte förfallit. Efter att domänen har förfallit, ändras status för abonnemanget till Uppsagd. Abonnemanget kan återställas inom de första 3 månader efter förfallodatum.

Tidpunkt för inaktivering

Om din domän administreras av Svenska Domäner kommer det automatiskt inaktiveras 10 dagar efter förfallodatum och så småningom bli uppsagt om det inte blir återaktiverat under tiden. Om domänen inte längre hanteras av oss blir det automatiskt uppsagt på förfallodatum.

Om abonnemanget för din tilläggstjänst inte är betalt, kommer det att inaktiveras automatiskt 10 dagar efter förfallodatum och så småningom bli uppsagt och raderas från servern 90 dagar efter förfallodatum om tilläggstjänsten inte är återaktiverat under tiden.

Hur kan jag veta om mitt abonnemang håller på att inaktiveras?

Inaktiveringsnotifiering

Om ditt abonnemang använder ett registrerat betalkort som betalningsmetod och vårt system upptäcker att betalkortet inte kan debiteras kommer notifieringar att skickas till den registrerade e-postadressen. Det är inte möjligt att inaktivera dessa notifieringar.

Notifiering om misslyckad debitering av betalkort

Om ert registrerade betalkort inte har tillräckliga medel för debitering kommer systemet inte att notifiera er om en inaktivering av abonnemanget. I det fallet kommer ni att notifieras med ett annat meddelande varje gång en debitering av betalkortet har misslyckats.

100% tycker att artikeln var hjälpsam.

Logga in för att ge oss feedback


Bearbetar...